دکتر حمید کثیری در سال 1343 در یک خانواده مذهبی و سنتی دیده به جهان گشود. از همان دوران کودکی در پی تحصیل و آشنایی با آموزههای دینی بوده و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مکتب امام خمینی(ره) به دنبال تحقق اندیشههای ناب اسلام راستین پرداخت.
وی مقالات و کتابهایی در این رابطه منتشر کرد. در دفاع از سرزمین مقدس در برابر تهاجم رژیم بعثی بارها به جبههها اعزام و از سال 1362 افتخار تحصیل در مکتب آیتالله مصباح یزدی در حوزه علمیه قم را به دست آورد.دکتر حمید کثیری دانشآموخته حوزه معارف اسلامی در سطح خارجفقه است، وی همچنین روانشناسی بالینی را نیز در دانشگاه تهران پیگیری میکرد. در پی مطالعه و پژوهش متون ادیان دیگر، از سال 1997تا 2004 در فضای خارج ایران دکتری الهیات کاتولیک و دکتری فلسفه مسیحیت را از دانشگاه اینسبروک اتریش(موسسه مطالعات کتاب مقدس و الهیات پایه) اخذ کرد.
پرفسور کثیری پس از اتمام تحصیل به عنوان استاد مدعو در دانشکده الهیات کاتولیک دانشگاه اینسبروک و دانشگاه وین به تدریس مشغول گشت ودر ماه مارس سال 2009 او موفق به اخذ “فوق دکتری ارشد” گشت.
وی سخنرانی های علمی متعددی در لندن، نورنبرگ، استانبول، وین، سالزبورگ، گراتس، اینسبروک، فرایبورگ سوئیس، تهران و قم داشت که با استقبال زیادی از دانشجویان و نخبگان آن کشورها همراه بود.. شایان ذکر است وی به زبان های آلمانی، انکلیسی، یونانی، عبری، عربی تسلط دارد و در حال حاضر در حال یادگیری زبان های ایتالیایی و فرانسوی است.
پرفسور کثیری که ملقب به امینالاسلام مازندران است کتاب مفاتیح الحیات جوادی آملی، کتاب شرح حدیث جنود عقل و جهود حضرت امام(ره) را در دانشگاه های اتریش تدریس میکند. وی همچنین سفیر صلح در اروپا معرفی و شخصیت علمی اتریش در سال 2011 انتخاب شد.
نکته قابل ذکر این که حجتالاسلاموالمسلمین حمید کثیری همواره به کسوت لباس مقدس روحانیت افتخار نموده و حتی سالها اقامت در اروپا و تحصیل در مراکز علمی جهان غرب هم نتوانست او را از این نشان لیاقت شاگردی مکتب امام جعفر صادق (ع) جدا کند.
پرفسور کثیری دارای 13 اثر است که مهمترین آن کتاب 14 جلدی گام هایی به سوی تشیع که با نام درس های شیعه شناسی وینی به چاپ رسیده است.
سخنان بزرگان در مورد پرفسور کثیری
مقام معظم رهبری در مورد پرفسور کثیری می فرماید: از توفیقات شما بسیار خرسندم و نعمت وجود شما را برای اسلام شکرگذارم و برایتان دعا می کنم.
آیت الله مصابح یزدی در مورد ایشان می گوید: ما کسی را داریم که اساتید اروپایی در مقابلش زانو می زنند و از برکت انقلاب و در مکتب امام کسی پرورش یافته که کتاب هایش در دانشگاه های اتریش و آلمان تدریس می شود.
یکی از کشیش های کاتولیک خطاب به ایشان می گوید: آقای کثیری الله با تو است نه خدای ما، راز دین را که الله است سبب شد شما بر ما تسلط یابید.
یکی دیگر از کشیش های کاتولیک ایشان را رسول اسلام در غرب معرفی می کند.
ایت الله علامه جوادی آملی می فرماید: شما مظهر اسم ولی باشید و دراروپا برای اسلام کار کنید.